Frokostseminarer

vårt arbeidssted Fakta om AS3

Få et innblikk i AS3s historie

Over 740 medarbeidere

I 2016 nådde AS3 over 1000 medarbeidere i Norden.

Fra 0 til 80 medarbeidere på et år

Da AS3 Employment åpnet det første senteret, fikk vi fort et solid fotfeste på det norske public-markedet, med kombinasjonen av AS3 Employment og AS3 Work&Care-tjenester. AS3 Employment Norge har vokst fra 0 til 80 medarbeidere siden våren 2015 til sommeren 2016.

1989

I 1989 grunnla Allan Gross-Nielsen og daværende partner Søren Christiansen bedriften JobPartner, som er grunnlaget for AS3. Les mer om AS3s historie nedenfor.

AS3s historie

Kontor i kjelleren

Det første kontoret lå i Sørens kjeller i Odense. Det første offisielle kontoret lå i Aarhus og på ekte iverksettervis var skrivebordene laget av gamle dører som lå på bukker.

Allan Gross-Nielsen

Allan er i dag CEO og eier av AS3. Han er også medstifter av den danske Jobrådgivernes Brancheforening.

Hvorfor kandidater?

Vi rådgir mange forskjellige målgrupper i AS3. "Kandidater" er vår fellesbetegnelse for alle personer som er i et forløp hos oss. Det kan bl.a. indikere at man er kandidat til en ny stilling, til å komme videre etter en oppsigelse, til å se sin stilling i et nytt perspektiv eller kandidat til å bli en bedre leder av mennesker gjennom forandringer.

Firmanavnet AS3

Allan Gross-Nilsen og Søren Christiansen etablerte firmaet Jobpartner. Da Alan Binau ble med på et senere tidspunkt, skiftet bedriften navn til AS/3. Navnene deres og antallet partnere i starten ligger til grunn for firmanavnet. I dag symboliserer 3-tallet også våre tre verdier, våre tre overordnede forretningsområder og de tre fasene i AS3s transittmodell.

30000

Så mange mennesker rådgir vi om året i de nordiske landene.

Vi trives

I AS3 legger vi stor vekt på å ha et godt arbeidsmiljø, og derfor gjennomfører vi hvert år en tilfredshetsundersøkelse blant samtlige medarbeidere. – I 2015 svarte 93 % av medarbeiderne at de trives eller trives meget godt i arbeidet sitt. – 96 % av medarbeiderne føler at de gjør en forskjell, eller at de i høy grad gjør en forskjell.

Pris-nomineringer

AS3s Transition Coach-utdannelsen ble i 2014 nominert til EMCCs Coaching Award, som deles ut hvert år til bedrifter som bidrar til profesjonalisering av mentoring og coaching.

av de ansatte rådgiverne i AS3 gjennomgår Transition Coach-utdannelsen på Foundation-nivå.

Vi støtter

I 2015 ga AS3 bl.a. støtte til Ungdommens Røde Kors, Røde Kors og Kampen mot Ebola. Vi sender dessuten brukte mobiltelefoner og bærbare pc-er til Mombasa. Les mer om hvordan vi tar vårt samfunnsansvar på alvor.

Global compact

Først og førende

AS3 Outplacement – i dag AS3 Transition – ble etablert i 1989 som en av de første aktørene på markedet, og i dag er vi fortsatt ledende på området i Danmark. I 1999 etablerte vi det som i dag er AS3 Employment og AS3 Work&Care, og i 2001 så A2B dagens lys.

Nordisk i 2000

2000 var året da AS3 gikk fra å være en ren dansk bedrift til å bli en nordisk organisasjon. Vi begynte arbeidet med å opprette datterselskaper i Norge, Sverige og Finland.

Internasjonalt samarbeid

AS3 har en lang tradisjon for å samarbeide internasjonalt. Det er viktig for å sikre en global leveranse og et globalt utsyn. Vi samarbeider i dag med Lee Hecht Harrison, og er gjennom det en del av verdens sterkeste globale nettverk innenfor Job Transition Management.

LES MER OM LEE HECHT HARRISON
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi deler så mye vi kan av vår egen kompetanse innen alt vi driver med