Se våre webinarer, hør podcast eller finn e-bøker og artikler

EN karriererådgivers Hverdag Fra sluttpakke til startpakke

-Skrevet av Turid Grønlund, karriererådgiver i AS3 

En slutt er også en start

"Turid, kandidaten din har kommet".

Jeg går ut av kontoret og titter ned mot resepsjonsområdet. Dette er det tredje møtet vårt og jeg er spent.

Forrige gang Kari var her hadde hun med seg den gamle CVén sin fra 1996. Der var det litt av hvert å ta tak i, for å si det sånn.

Hun sitter i sofakroken ved resepsjonen og snakker ivrig med en annen kandidat. De to har tydeligvis nylig vært på samme workshop og diskuterer ivrig ett eller annet som skjedde der.

På god vei

Hun reiser seg og kommer mot meg med kaffe i hånda, rask i gangen, setter seg ned inne på kontoret og starter å fortelle om siste workshop hun var på. Ivrig, tent – tydelig klar for å gå videre.

Hun sier: - Vet du hva, Turid. Jeg har tenkt på første møtet vårt, da du gikk gjennom programmet her i AS3 og tegnet og skrev på tavla. Det jeg husker aller best er det du sa at det viktigste her er å kartlegge hva jeg kan, før jeg går løs på hva jeg vil og til slutt hva jeg faktisk skal gjøre. Jeg har fått meg noen a ha-opplevelser, smiler hun. - Jeg kan faktisk så mye mer enn hva jeg trodde! Og vet du, jeg tror jeg skal skifte bransje!

Å bli valgt bort er fælt

Jeg husker første gang jeg møtte henne. Det var for noen uker siden. Hun hadde, i likhet med et tyvetalls andre, fått beskjed om at hun kom til å miste jobben. Omstrukturering, omstilling, nedbemanning. Kall det hva du vil, hun sto uten jobb – etter 20 år i samme bedrift. Tom i blikket, lut i nakken. Vi snakket mye om hva det gjorde med henne. Det er så uendelig stor forskjell på å bli valgt bort, ikke få velge selv. Det er som om noen napper teppet bort under beina på deg.

Ny start

Så uendelig godt å høre at det som sitter igjen fra de første samtalene IKKE er den store nederlagsfølelsen og tomheten hun følte da. Men håp og innsikt og kunnskap som gjør at hun igjen skal klare skaffe seg en ny jobb. Hun er definitivt på vei.

Sluttpakken er blitt en startpakke. 

Outplacement hos AS3

Turid Grønlund

Karriererådgiver AS3

Turid Grønlund på LinkedIn

Kontakt oss!

Jeg kan faktisk så mye mer enn hva jeg trodde! Kandidat hos AS3