Se våre webinarer, hør podcast eller finn e-bøker og artikler

Næringsfaglig vurdering

AS3 er sertifisert og kan utføre næringsfaglige vurderinger for kandidater som ønsker å beholde dagpenger under etablering av egen virksomhet. Vi gir en vurdering av kandidatens virksomhet, og konkluderer om den kan gjøre kandidaten selvforsørgende og evt. når etableringen vil være selvforsørget, samt en anbefaling av periode med dagpenger.

Ønsker du å beholde dagpenger eller arbeidsavklaringspenger under planlegging og/eller etablering av egen virksomhet – er det mulig å søke om dette via nav.no.

En næringsfaglig vurdering er en uavhengig evaluering og beskrivelse av realismen i din forretningsidé. AS3 er sertifiserte, og har inngått et samarbeid med NAV om leveranse av næringsfaglige vurderinger. 

Nyttig info om oppstart av bedrift

Prosessen for å få gjennomført en næringsfaglig vurdering:

 1. Last ned skjema for næringsfaglig vurdering og fyll det ut
 2. Send oss følgende på e-post etablering@as3.no
  • Utfylt skjema
  • Din CV
  • Relevante dokumenter som f.eks. markedsundersøkelse (om utført), Business Canvas Model o.l.
  • Oppgi telefonnummer og fullt navn i eposten
  • I e-post emne skriv Næringsfaglig vurdering og ditt fulle navn
 3. Overfør kr 2400 NOK til konto 8601.87.89754 eller via Vipps #863892 og merk betalingen med ditt fulle navn 

 4. Når vi har mottatt både dokumenter og innbetaling kontakter vi deg på e-post eller telefon for å avtale et møte med deg
 5. I møtet har vi dialog om blant annet. forretningsidéen, kompetanse, hva skal til for å realisere idéen, når du kan forvente å tjene penger på prosjektet.
 6. Etter møtet utarbeides den næringsfaglige vurderingen som du legger ved søknaden til NAV om å beholde dagpenger eller arbeidsavklaringspenger under etablering

Last ned skjema

Hvilken informasjon skal jeg sende inn i bestillingen av en næringsfaglig vurdering?

For å få en næringsfaglig vurdering laster du ned skjemaet nedenfor, fyller ut  og sender dette og andre relevante dokumenter til etablering@as3.no. Merk at du må laste ned skjema først ellers vil utfyllingen forsvinne når du forsøker sende det.

Relevante dokumenter er CV, markedsundersøkelse (om utført), Business Canvas Model og andre dokumenter du mener vil være relevante.

Det er viktig for oss at du er trygg på at informasjonen du sender inn blir behandlet konfidensielt. AS3 krever derfor at alle aktuelle rådgivere skriver under på en taushetserklæring.

Etter at vi har mottatt innsendte dokumenter vil vi gjennomgå din forretningsplan og invitere deg til en samtale. Etter denne samtalen vil vi foreta den næringsfaglige vurderingen du kan bruke i søknaden til NAV.

Vanligvis blir vurderingene gjennomført innen en ukes tid etter mottatte dokumenter og betaling. Om du ikke har hørt fra oss innen en ukes tid, kan du ta kontakt med oss på telefon: +47 815 51 855.

Det er viktig for oss at du er trygg på at informasjonen du sender inn blir behandlet konfidensielt. Alle rådgivere som arbeider med næringsfaglig vurdering har skrevet under på en taushetserklæring

OBS: Du har selv ansvar for utfylling av skjemaet og vedlegg som er beskrevet ovenfor. Telefonen kan ikke brukes til innhenting av rådgivning når det gjelder skjemautfylling eller utvikling av forretningsideer. Vi har heller ikke ansvar for rådgivning med hensyn til etablering av selskap. Ved spørsmål om dette vennligst ta kontakt med Brønnøysundregistrene.

Spørsmål?

Kontakt oss på telefon +47 815 51 855 (tilgjengelig mellom 09:00 og 15:00 på hverdager).

E-post: etablering@as3.no

Har du spørsmål?

Er det noe du lurer på i forbindelse med en næringsfaglig vurdering? Send oss gjerne dine spørsmål i skjemaet nedenfor.

Kontaktperson

Marianne Raaholt

Senterleder


AS3 Norge ASStorgata 320184 Oslo

Mobil: +47 922 92 565E-post: mara@as3.no