Se våre webinarer, hør podcast eller finn e-bøker og artikler

as3 employment Curriculum vitae – CV

Curriculum vitae – ofte forkortet med CV – betyr “livsløp” på latin. En CV er en beskrivelse av ditt arbeidsliv og dine erfaringer. Når du sender inn en jobbsøknad forventes det ofte at CV vedlegges

CV

CV’en er viktig for en arbeidsgiver som skal ta en beslutning om hvem han eller hun skal kalle inn til et jobbintervju. Se på din CV som en «salgsbrosjyre» som du benytter når du søker jobb eller på andre måter forsøker å selge deg inn på arbeidsmarkedet eller som reklame for deg selv i ditt nettverk. CV’en din skal på en kortfattet og oversiktlig måte fortelle om hvem du er og hva du kan.
"Jo bedre du kan beskrive din kompetanse, jo flere jobbmuligheter har du" AS3

Hvordan gjør du det?

Når du sender inn din jobbsøknad forventes det ofte at man legger ved sin CV. Det samme gjelder når man oppsøker en bedrift for å søke jobb: arbeidsgiver kommer til å spørre etter din CV. Om du søker jobb gjennom et byrå, er CV noe av det første de spør etter. Mange opplever også at en gjennomarbeidet og oppdatert CV bidrar til bedre selvtillit i forkant av et jobbintervju.

Hva kreves av en CV?

Hvis du skal søke på to helt ulike jobber kan det lønne seg å skrive to separate CV’er. En CV skal gi leseren et bilde av søkeren tilpasset det målet du har med din jobbsøknad.

CV’en skal inneholde en beskrivelse av relevant arbeidserfaring, inkludert arbeidsoppgaver, ansvarsområder og resultater. En oversikt over tidligere arbeidsgivere og din utdannelse er også vanlig å inkludere.

Det er viktig at du fokuserer på hva du kan fremfor hvor du har jobbet. En strukturert fremstilling av informasjonen er viktig for å gi et så godt inntrykk som mulig.

En CV er et «levede dokument» som endrer seg litt hver gang du søker en jobb, og som du oppdaterer i takt med at du skaffer deg nye erfaringer og ferdigheter.

Se flere ressurser