Se våre kommende webinarer

gruer eller gleder du deg til jobbintervju? Intervjutrening - din unike øvingsarena!

”Intervjutreningen ga meg større tro på at jeg kan komme langt i et intervju, bare ved å være meg selv”. Mann, 43

 

Skrevet av: Irene S. Ivin
HR & Relation Manager AS3

 

Som jobbsøker er det å bli invitert til jobbintervju gjerne et av de første målene man setter seg. Du har jobbet godt med søknad og CV. Du har tenkt nøye igjennom hva du vil gjøre og hvorfor akkurat dette. Du har sett annonsen og gjort din flid med å vise deg fram så riktig som mulig for en ny potensiell arbeidsgiver. Da blir gleden også stor når beskjeden kommer om at nettopp DU er en av dem som bedriften ønsker å vurdere nærmere gjennom en samtale. Men hva nå? Hvordan i alle dager skal du få forberedt deg godt nok?

Noen blir ikke nervøse i det hele tatt De er kanskje godt vant etter å ha vært i flere intervjuer og kjenner seg godt forberedt til neste. For andre er det muligens første gang på mange år at man skal selge seg selv inn til en arbeidsgiver . For det er nettopp det det er; en salgs- og interessesamtale. For begge parter.  Intervjuet handler om at arbeidsgiver skal gjøre et innsalg mot deg slik at du opprettholder eller øker din interesse for å jobbe i bedriften, og du skal gjøre et innsalg mot dem. Videre skal begge parter undersøke om interessen er tilstrekkelig og riktig, slik at det til syvende og sist er du som står igjen med jobbtilbudet. Men hva trenger du for å sikre at du er godt rustet og får mest mulig ut av intervjuet? Er det i det hele tatt mulig å øve på forhånd?

Gjennom AS3 sin unike intervjutrening får du muligheten til å øve i praksis. Trene på å være i intervjusituasjonen. For mange er det noe man gruer seg til, nettopp fordi det ikke er noe man gjør så ofte, og så står det mye på spill – du vil jo ha jobben.Som med det meste annet vil trening og øving gjøre deg stadig bedre. Du vil utvikle måten du presenterer deg på, hvordan du forteller historien din og kompetansene dine, du blir tydeligere i din kommunikasjon generelt. I tilleggvil du bli bevisst ditt kroppsspråk og verbale blindsoner som kan hindre deg i å gå videre. Vi vet at for mange kan det oppleves som skummelt å delta på intervjutrening fordi man gjerne må gå ut av komfortsonen sin. Det er uvant og for noen også litt skremmende. Intervjutreningen i AS3 er et lavterskeltilbud. Alle deltakere stiller på likt grunnlag og det er et av de tilbudene som vi får aller best tilbakemeldinger på at gir stor nytteverdi.

Nedenfor finner du noen av de spørsmålene som vanligvis oppstår angående intervjutreningen. Vi har også har tatt en prat med flere av deltakerne for å få deres innspill og høre deres opplevelser:

Hvordan foregår intervjutreningen?

Treningsarenaen er digital gjennom Teams. Du melder deg på direkte ved å logge deg på AS3 Portalen eller ved å gi beskjed til din rådgiver.

Hvor mange er med og hva skjer i praksis?

Det er mulig å være totalt 8 deltakere med på intervjutreningen. Er det fullt på den treningen du ønsker å være med på kan du sende en epost til info@as3.no så vil vi kontakte deg om det blir ledig plass.

Intervjutreningen fasiliteres av to erfarne rådgivere fra AS3. De første 5 som har meldt seg på får mulighet til å øve på et generelt intervju som varer i ca. 10 minutter. Rådgiver fra AS3 stiller typiske spørsmål du kan forvente å møte i et førstegangsintervju. Du svarer så godt du kan. De andre deltakerne har i oppgave å lytte og notere underveis, slik at du får med deg konstruktive tilbakemeldinger til videre refleksjon og læring.

Trenger jeg å ha klar CV, søknad, mål osv. – før jeg blir med på intervjutrening?

Nei, det trenger du absolutt ikke. Det er alikevel en fordel om du har kommet litt i gang med tankeprosessen din. At du er litt ”i gang” og kjenner at du har lyst å komme til intervju med tanke på en ny jobb.

 

Sitater fra tidligere deltakere:

”Jeg opplevde situasjonen som veldig trygg. Konstruktivt og effektivt. Veldig nyttig!”

”Jeg ble overrasket over at jeg fikk så positive tilbakemeldinger! Det ga meg selvtillit og jeg kjenner meg mye bedre forberedt til et framtidig intervju nå.”

”Når det nærmet seg grudde jeg meg veldig og vurderte å melde meg av. Egentlig hater jeg rollespill. Men, jeg hoppet i det og det er så glad for at jeg gjorde! Det var helt ufarlig og jeg sitter bare igjen med gode erfaringer å ta med meg videre!”

”Det viktigste jeg tok med meg videre var at jeg fikk et eierskap til og ble venn med min egen historie. At jeg ikke lenger gruer meg for å fortelle i et intervju. Og, jeg lærte å være kort og konsis!”

”Jeg anbefaler intervjutreningen på det sterkeste! Alene sitter jeg ofte og bygger opp en mur av utfordringer og hindere for meg selv. Gjennom treningen ble det betydelig enklere for meg å se hva som kan forbedres, og ikke minst bli oppmerksom på hva som allerede funker!”

”Noe av det som overrasket meg er hvor mye jeg fikk ut av å lytte til de andre. Det er lettere å hjelpe andre enn å hjelpe seg selv, og det funker intervjutreningen helt perfekt til!”.

Tips!

Meld deg på intervjutrening flere ganger. Vår erfaring er at allerede andre gang har det skjedd positive endringer fra første runde. Intervjutrening virker! Har du flere spørsmål før du melder deg på? Hør med din rådgiver eller send oss en mail på info@as3.no så vil vi svare deg så snart vi kan. Men du – det er helt ufarlig altså. Så bare bli med da vel? Meld deg på, så snakkes vi snart :)
"Det ga meg selvtillit og jeg kjenner meg mye bedre forberedt til et framtidig intervju nå" Kvinne, 52

Kontakt oss