Se våre webinarer, hør podcast eller finn e-bøker og artikler

Sørlandet - Sandnes Jobbsøk for unge

«Jobbsøk for unge» er et arbeidsmarkedstiltak for deg som ung arbeidssøker mellom 19 og 30 år som av ulike grunner har havnet utenfor arbeidslivet. Tiltaket har en varighet på totalt 17 uker, og er utformet som et kurs med oppfølging. I de første 5 ukene møter du daglig i våre lokaler fra 09:00 til 15:00. Vi holder til like ved Kvadrat kjøpesenter hvor det er gode bussforbindelser. I de påfølgende 12 ukene blir det oppfølging etter behov.


Tiltaket består av:

  • Daglige innføringer i ulike tema
  • Fellesaktiviteter
  • Egenaktivitet
  • Individuell veiledning

Hva kjennetegner de første 5 ukene, og hvilke tema blir gjennomgått?

De 5 første ukene er kursuker. Kurset er dynamisk i den grad at det tilpasses hver gruppe og den enkelte deltaker. Ingen dager er like, og hverdagen består i daglige innføringer i ulike tema, fellesaktiviteter, egenaktivitet og individuell veiledning. Vi følger arbeidslivets spilleregler slik at du får en opplevelse av arbeidslivets krav og forventninger innebærer.

Hver dag går vi gjennom noe nytt slik at vi treffer våre deltakere så bredt som mulig. Vi tilbyr daglige innføringer i CV, søknad, kompetanse, intervju, arbeidsledighetspsykologi, identitet, arbeidsmarked, arbeidslivskunnskap, personlig økonomi, jobbmål, motivasjon, og mye mer!

Vi bruker også mye tid på egenaktiviteter og fellesaktiviteter. Alle får en brukerprofil i vår egen «AS3-portal» hvor det finnes flere e-læringsmoduler, og i løpet av kurset vil alle ha utviklet egne bedriftslister. I tillegg deltar hver enkelt i ulike fellesaktiviteter, som for eksempel innspilling av podkast.


Varighet

5 uker med daglig oppmøte hos AS3. Deretter får du påfølgende oppfølging i 12 uker.

Totalt 17 uker.

Målgruppe

Vi tar imot kandidater fra hele Sør-Rogaland, og vi hjelper unge med ulike utfordringer.

Noen sliter gjerne med motivasjon, mens andre sliter med å få innkalling til intervju.

Kurset passer for deg som har et ønske om å finne ut hva du skal og vil.

Det er en forutsetning at du kan flytende norsk, ettersom all kommunikasjon både muntlig og skriftlig foregår på norsk.


Hvordan veileder vi den enkelte?

Hver deltaker får en karriererådgiver som har ansvar for den enkeltes tiltaksgjennomføring. Våre karriererådgivere har EMCC-godkjent sertifisering som transition coach, og vi veileder i tråd med metodikken Supported Employment.

Virkemidlene vi bruker i veiledningen varierer, og det kan være alt fra bruk av tidslinjer, aktivitetsklokker, jobbpyramider, jobbsmak og intervjutrening både fysisk og i VR.

I løpet av de første 5 ukene er veiledningen behovsprøvd. Vi møter den enkelte hver dag, og veileder etter behov. I de påfølgende ukene tilbyr vi minst 24 oppfølgingspunkter, hvor det er mulighet for minst 12 fysiske møter.

Vi har fokus på at den enkelte skal bli bevisst på egne ønsker, styrker og kompetanser i løpet av kurset, og at alle skal bli sett, møtt og hørt med anerkjennelse og likeverd hos AS3.


Kontakt oss!

Lurer du på noe angående tiltaket, kan du stille dine spørsmål her.

Kontaktperson

Annlaug Haugen Nikolaisen

Senterleder


AS3 Norge ASLuramyrveien 1, 2. etasje4313 Sandnes

Mobile: +47 457 32 723E-post: ahni@as3.no


Annlaug Haugen Nikolaisen