Se våre webinarer, hør podcast eller finn e-bøker og artikler

JObbsøkerprosessen Hold fokus!

-Skrevet av Turid Grønlund, rådgiver i AS3 og journalist

Går det an å lære å takle stress, motgang og mismot? Ja, sier AS3s erfarne rådgiverne, Laila Ryvænge og Vigdis N. Schrøder. De to står bak et splitter nytt tilbud til kandidatene i AS3. Det er en todelt nettverkskafe, som har fått navnet ”Ladestasjon – fyll tanken med motivasjon og energi”.

De oppfordrer kandidatene til å gi seg selv et pusterom, få mentalt påfyll – rett og slett lade batteriene. Å være uten jobb er en stor påkjenning for de fleste. Selvfølelsen og selvtilliten har fått en knekk. Det er vanskelig å klare å jobbe godt og effektivt med å finne en ny jobb, når tankene er mørke og energien er på lavbluss.

Workshop som en del av jobbsøkerprosessen

AS3 har mange gode workshops som hjelper kandidatene til å kartlegge kompetansen, ha en skinnende ny og fin CV, eller få trening i å skrive søknad. Konkrete, viktige temaer som skal gjøre kandidatene i stand til å bli profesjonelle jobbsøkere. Dette tilbudet er litt annerledes.

- Vi skal ha en prosess som gjør den enkelte bedre i stand til å skjønne hvordan du kan påvirke deg selv. Alle mennesker er sitt eget viktigste verktøy, vi kan lære oss hva vi selv kan endre – for å komme videre, sier Laila.

Tanken - og kraften som ligger i den - er også viktige elementer i nettverkskafeen.

- Vi skal jobbe med å bli bevisst på hvordan du kan påvirke deg selv. Hvordan vi snakker med oss selv, hvordan vi skal klare holde fokus. I tillegg til hva vi påføres av andre, er vi selv ”flinke” til å påføre oss selv indre stress. Vi skal hjelpe til med å lære hvordan du kan håndtere dette, sier Vigdis.

Ta valg i jobbsøkerprosessen

Hvorfor går du på Facebook når du egentlig skulle skrive søknad? Hvorfor har mange av oss så lett for å utsette? De to rådgiverne peker på viktigheten av å ta valg som er hensiktsmessige. Bli mer bevisst og se situasjonen fra ulike perspektiver. Hva kan du ikke gjøre noe med – og hva kan du faktisk påvirke selv! Hvilke valg er bevisste, hvilke bare ”blir sånn”?

Målet med dette tilbudet er å starte en bevisstgjøringsprosess, den enkelte kandidat skal bli bevisst uhensiktsmessige tankemønstre og finne egen indre driv. 

Det er viktig at deltakerne er aktivt med underveis. Mobilen må parkeres. Her og nå, tilstede 100 prosent. Dette er vesentlig for utbyttet, for at den enkelte kan ta fullt og helt ansvar for egen læring og refleksjon.

Det går en uke mellom de to sesjonene. Men det blir ingen hvilepause. Da skal det jobbes med bevisstgjøring av eget handlingsmønster og deltakerne skal lage konkrete treningsplaner. 

 

Ønsker du å vite mer om outplacementprogram hos AS3?

Les mer om hvordan du kan tilby outplacement til dine ansatte

Ladestasjonen

Laila Ryvænge og Vigdis Schrøder holder workshop hos AS3: Ladestasjonen. Dette er en del av outplacementprogrammet vårt. 

AS3 tilbyr outplacement for personer som må forlate sin jobb på grunn av nedbemanning eller av andre grunner - og med hjelp av rådgivning, workshop, nettverkskafeer og andre arrangementer hjelper vi disse personene videre til riktige jobber. 

 

Les mer om outplacement og kontakt oss

Laila Ryvænge

In action

- Vi skal ha en prosess som gjør den enkelte bedre i stand til å skjønne hvordan du kan påvirke deg selv. Laila Ryvænge